Mahala izozkiak

Izozki festa edo izozkiak festetan

Nork ulertzen ditu udako festak izozkirik gabe? Nork ezagutzen ditu izozkirik gabeko jaiak? Azken urteetan triste xamar joan zaizkigu udak baina aurten festak edo jaiak izango ditugu berriro ere inguruko herrietan eta guztiok pozez ...


Maskarada eta euskal txerria

Maskarada eta euskal txerria

Maskarada eta euskal txerria – Jose Ignacio Jauregi Lekunberriko Maskarada markaren jabearekin egon gara hizketan. Duela hemezortzi urte haren emazte Amaiarekin galtzen zegoen euskal txerriaren bi har eta bi eme erosi, eta hobby ...


Lea Artibai Ondarea, inguruneari lotua

Lea Artibai Ondarea, inguruneari lotua – Baserritarren lankidetzatik sortua, Lea Artibai Ondarea markak sorburu duen eskualdeari egiten dio gorazarre, eta kalitatearen apustu garbia eginda, hogei urteko lan eskergaren poderioz ezagun ...


Agerria ahate gibela, Ezpeletako piperrarekin gazitua

Agerria ahate gibela, Ezpeletako piperrarekin gazitua

Agerria ahate gibela, Ezpeletako piperrarekin gazitua – Baxenafarra da Daniel Dupuy, Baigorrikoa. Sortzez laborari familiakoa, nekazariak zituen gurasoak, eta halaxe da bera ere; “bost haurrideetarik, gure etxeko laborantzan gelditu ...


Ubidea jaki kozinatuak,

Ubidea jaki kozinatuak, "maitasunez" eginak

Ubidea jaki kozinatuak, “maitasunez” eginak – 2001ean sortua, Ubidea Beran (Nafarroan) kokatutako  enpresa familiarra da, gaur egun aurre kozinatutako 45 plater ekoizten dituena, non «abentura txiki bat» den eguneroko ...